top of page

טיול זול באירלנד: האם זה אפשרי?

עודכן: 28 ביולי

טיסות זולות לאירלנד, אכסניות, איירביאנבי וסיורי יום מאורגנים - למרות שאירלנד היא מדינה יקרה לתייר, עדיין יש דרכים מצויינות להוזיל משמעותית את הטיול בעשרות אחוזים. איך עושים את זה? הנה המדריך לטיול זול באירלנד:



מונקסטאון - פרבר מדרום לדבלין עם אפשרויות לינה זולות
מונקסטאון - פרבר מדרום לדבלין עם אפשרויות לינה זולות


טיול באירלנד - מוצר צריכה בסיסי

אם תשאלו אותי, טיול באירלנד זה מוצר צריכה בסיסי. כל אחד זכאי מידי פעם לנשום קצת אוויר של גבעות ירוקות, לטייל בין גדרות אבן וכבשים סקרניות, להביט בגלי האוקיינוס ממרומי הצוקים ולשבת בערב בפאב אירי נעים עם מוזיקה מסורתית. הבעיה שטיול באירלנד מגיע בדרך כלל לסכומים לא מבוטלים. אבל, בתור חובב מושבע של אירלנד, הצלחתי למצוא דרכים להוזיל משמעותית את הטיול, וכך מזדמן לי ליהנות מכל הטוב האי הירוק, מספר רב של פעמים.


בין בלפסט לדבלין - המסלול העירוני

את הטיול האחרון שלי לאירלנד, הצלחתי לקיים בתקציב כולל של 1,400 שקלים. אני חוזר, 1,400 שקלים בלבד לארבעה ימים כולל הכל: טיסות, לינה, נסיעות ואטרקציות. טיילתי בבלפסט, סוללת הענק, מוזיאון טיטאניק, דבלין, מבשלת גינס, מוזיאון EPIC וכמובן ביליתי בכל ערב בפאבים איריים עם מוזיקה מסורתית. כל זה באחד החודשים המתויירים ביותר בשנה, חודש יוני, בו הימים כל כך ארוכים שהשמש שוקעת באחת עשרה בלילה. לצורך השוואה, רק מחיר טיסת אל על לאירלנד עולה בסביבות 1,600 שקלים לאדם. מיד אפרט את הוצאות הטיול שעשיתי, אבל קודם אציין שכמובן זה לא מתאים לכל אחד, וגם לא תמיד מוצאים מחירים כאלו, אבל רציתי להוכיח שזה אפשרי.



גראפיטי על קיר במרכז בלפסט
גראפיטי על קיר במרכז בלפסט


אז איך מתכננים טיול זול באירלנד? בדיוק ככה:


טיסות זולות לאירלנד

כאן תוכלו למצוא את מדריך הטיסות לאירלנד, אני בחרתי באפשרות הזולה, של טיסות לואו קוסט עם קונקשיין באופן הבא: טיסת לילה ללונדון (גטוויק), נחיתה ב 1:35 בלילה ואז טיסת בוקר (6:00) מלונדון לבלפסט. כלומר שלבלפסט הגעתי ביום הראשון בשעה 7 בבוקר. עד כאן הוצאתי 200 שקלים על הטיסות + בערך 30 שקלים על אוטובוס משדה התעופה בלפסט למרכז העיר.

הטיסה חזור לישראל היתה קצת יותר מורכבת. טסתי מדבלין לליברפול בתשע בערב, שם המתנתי 3 שעות וטסתי לקרקוב פולין - ומשם לתל אביב בטיסה של 5 בבוקר. כל טיסות החזור יחד עלו לי 250 שקלים.


סיכום סעיף הטיסות - 480 שקלים הלוך חזור
החיסרון - 5 טיסות (במקום הלוך-חזור ישיר עם אל על) בטיסות לואו קוסט, רק עם תרמיל גב, ללא טרולי, והמתנות של 3-4 שעות בשדות התעופה בין טיסה לטיסה.


לינה זולה באירלנד

גם אם מצליחים לחסוך לא מעט בהוצאות הטיסה, תמיד ההוצאות הגדולות ביותר מגיעות מכיוון סעיף הלינה. לפני עשרים שנה, בטיול הראשון שלי באירלנד, ישנתי באכסניות נוער, בחדרים משותפים עם עוד חמישה, שישה, שבעה ולפעמים יותר אנשים בחדר ועם שירותים ומקלחת בקצה המסדרון. היה נחמד, חסכוני ופגשתי תרמילאים מכל העולם. כיום פחות מתאים לי לחלוק חדר עם אנשים זרים, אבל הבעיה היא שמחירי המלונות באירלנד גבוהים באופן משמעותי ומגיעים למינימום 500-600 שקלים לחדר במלון סביר. לכן חיפשתי ומצאתי שני פתרונות ללינה זולה באירלנד.

1. חדר פרטי באכסנייה - כמעט בכל אכסנייה באירלנד יש אפשרות כזו במחיר זול יותר מחדר בבית מלון. הקאצ' הוא שאין שירותים ומקלחת בחדר (אבל לפעמים כן יש כיור) ושלפעמים מדובר במיטת קומותיים. חדר כזה, קטנטן עם מיטת קומותיים וכיור מצאתי למשל באכסניית הנוער הבינלאומית של בלפסט, במחיר של 130 שקלים ללילה. אמנם השירותים מחוץ לחדר וגם המקלחת. אבל יש ממש פרטיות ותאי הלבשה עם מנעול, כך שזה סביר בהחלט.



פסל מולי מאלון בדבלין
פסל מולי מאלון בדבלין


2. חדר פרטי בדירת איירביאנבי - עד לפני כמה שנים השתמשתי באיירביאנבי כמו בצימרים ודאגתי תמיד לסנן את התוצאות כך שאקבל רק מקומות שהדירה כולה ברשותי. הבעיה שהמחירים גבוהים לעיתים יותר מחדר בבית מלון ולכן בדקתי את האופצייה של חדר בתוך דירת מגורים וגיליתי שזה ממש ממש לא נורא. לדוגמא, דבלין ידועה במחירים היקרים להחריד שלה בכל הנוגע ללינה ולכן הלכתי על אופציית האיירביאנבי, בפרבר שנמצא 20 דקות נסיעה בתחבורה ציבורית (רכבת הדארט) ממרכז דבלין, במחיר של 220 שקלים ללילה. הגעתי לפרבר מונקסטאון הסמוכה לים, לבית דו קומתי נעים, עם שטיח מקיר לקיר. המארחת החביבה ביקשה שאוריד נעליים בכניסה והראתה לי את חדרי הפרטי בקומה למעלה, ואת המקלחת והשירותים בקצה המסדרון. החדר היה מצויין עם מיטה סופר נוחה, שולחן עבודה, כיסא, קולב וחלון עם נוף. אמרה שכמובן ארגיש חופשי להשתמש במטבח, במידה וארצה לבשל לעצמי ונתנה לי טיפים לגבי לאן לטייל בסביבה.

סיכום סעיף הלינה - 480 שקלים לשלושה לילות
החיסרון - שירותים ומקלחת מחוץ לחדר, לעיתים לא במרכז העיר


נוף ברכבת מבלפסט לדבלין
נוף מהרכבת מבלפסט לדבלין


תחבורה ואטרקציות באירלנד

לאחר שהוצאתי פחות מאלף שקלים עבור טיסות ולינה, השתמשתי בשאר התקציב לכניסה למוזיאונים (טיטאניק, גינס, אפיק - 220 שקלים סה"כ), טיול יום מאורגן בצפון אירלנד (150 שקלים - בלי צורך לשכור רכב, לנהוג, למלא דלק, לשלם חניה, הדרכה וכניסה לאתרים), רכבת מבלפסט לדבלין (70 שקלים), אוכל ובירות (כל אחד והתקציב שלו...).


כלומר, שבתקציב של 1,400 שקלים, הרכבתי טיול של כמעט ארבעה ימים מלאים באירלנד, כולל טיסות, לינה, טיולים ואטרקציות. ועוד בחודש יוני הקיצי, ימים ארוכים בהם השמש שוקעת רק באחת עשרה בלילה. סה"כ שווה לא?




Comments


bottom of page